Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΚΗΔΕΙΕΣ


    Στα Τρόπαια  απεβίωσε πρόωρα, ο Τροπαιάτης Μπαγέρης Γεώργιος, γαμπρός στο Σπάθαρι,
Στο νεκροταφείο Τροπαίων  έγινε η εκφορά της σωρού του. 
         Στους οικείους και συγγενείς του,  ο Σύλλογος εκφράζει τα θερμά του  συλλυπητήρια.


     Στην Αθήνα απεβίωσε ο Συμπατριώτης μας Γεώργιος Αδαμόπουλος, τέως Πρόεδρος του Συλλόγου μας & μέλος της Παγγορτυνιακής Ένωσης. Η σωρός του μεταφέρθηκε στη γενέτειρά του, στ' Αγαπημένο μας Σπάθαρι όπου έγινε και η εκφορά. 
     Το Δ.Σ. παρευρέθη σύσσωμο στην εκφορά της σωρού του. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου  μας Πάνος Αναγνωστόπουλος  εκφώνησε επικήδειο λόγο. Επικήδειο λόγο επίσης εκφώνησαν,  η εγγόνα του  εκλιπόντος  και ο Σεβάσμιος και καλός  Πατριώτης μας  Βασίλειος  Δημόπουλος. 
     Στους οικείους και συγγενείς του, ο Σύλλογος εκφράζει τα θερμά του  συλλυπητήρια.
 Αδαμόπουλος Γεώργιος 
Πρόεδρος του Συλλόγου μας από το 1997 έως το 2001


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ : ΓΑΜΟΣ



      Στο Πύργο Ηλείας στις 25 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε ο γάμος του Συμπατριώτη μας Αναγνωστόπουλου Ιωάννη του Δημητρίου  και  της  Δημητρακοπούλου Όλγας.  
  
       Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του  συγχαρητήρια για τον γάμο τους με τις ευχές   να έχουν  μια καλή,  γεμάτη Αγάπη – Υγεία κι ευτυχία ζωή .
Φωτογραφίες από το γάμο





ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ : ΓΑΜΟΣ - ΒΑΠΤΙΣΗ


    Στο Τουμπίτσι Γορτυνίας στις 18 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε ο γάμος της Συμπατριώτισσας Μουγκολιά  Χρύσας και  του Κολιαπέτσα Αθανάσιου καθώς και η Βάπτιση του αγαπημένου τους γιου Κωνσταντίνου.
           Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του  συγχαρητήρια για τον γάμο τους με τις ευχές   να έχουν  μια καλή,  γεμάτη Αγάπη – Υγεία κι ευτυχία ζωή καθώς επίσης, να τους ζήσει ο νεοφώτιστος Κωνσταντίνος και να ‘ναι καλότυχος στη ζωή του.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2012 ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


                                         

    Τις ημέρες του 15Αύγουστου ο Σύλλογός μας έκανε για άλλη μια φορά αισθητή τη παρουσία του στο χωριό μας με τις δραστηριότητές του. Η παρουσία των Συμπατριωτών και Συμπατριωτισσών δεν ήταν η αναμενόμενη. Η κρίση επηρέασε αρνητικά την μεταφορά τους στα Πάτρια εδάφη, στη Γενέτειρα γη.
       Από τις 12 του μηνός μέχρι και τις 13,  τα απογεύματα, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένοι αγώνες  των  επιτραπέζιων παιχνιδιών: Δηλωτής – τάβλι - Σκάκι  όπου πάρα πολλοί  Συμπατριώτες συμμετείχαν σ΄ αυτούς.
       Στις 12 Αυγούστου το βράδυ είχε προγραμματιστεί το Πάρτι της Νεολαίας που θα διοργάνωνε ο Σύλλογός μας για τη νεολαία του χωριού μας, και το οποίο, με  απόφαση της Νεολαίας,  δεν πραγματοποιήθηκε.
   
       Στις 14 Αυγούστου το βράδυ πραγματοποιήθηκε η καλλιτεχνική εκδήλωση ΄΄ το Σπαθαραίικο   Αντάμωμα ΄΄με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου με τη νεανική  ορχήστρα των νεαρών και ανερχόμενων Γορτυνιακών αστέρων των  Δημήτρη Παπαγεωργίου και Δημητρίου Δούρου.
          Το πρόγραμμα ήταν:  Έντεχνο – Λαϊκό – Νησιώτικο – Δημοτικό όπου οι Συμπατριώτισσες, οι Συμπατριώτες, οι φίλες και οι φίλοι χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι  πρωίας.
Φοβεροί οι νέοι Αρκαδικοί αστέρες, με πρώτους  τους λαλίστατους:  στο κλαρίνο Δημήτρη Παπαγεωργίου,  στο μπουζούκι το Δημήτρη Δούρο και στο Δημοτικό τραγούδι τον εκφραστικό Δημήτρη Σαραβάκο, οι οποίοι δεν άφησαν τον κόσμο να καθίσουν σε καρέκλα. Η πίστα ήταν συνεχώς  γεμάτη και το κέφι και η ζωντάνια στα ύψη μέχρι τις 6.00 το πρωί.  
  
      Πριν αρχίσει το γλέντι ο Πρόεδρος του Συλλόγου ο Πάνος Αναγνωστόπουλος στην ομιλία του μεταξύ των άλλων τόνισε: ……… στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που ζούμε πρέπει πάνω από όλους  εμείς,  οι Σπαθαριώτες και οι Σπαθαριώτισσες να βοηθήσουμε  να κρατηθεί ο 54χρονος  Σύλλογός μας στα πόδια του διότι κατά την πορεία του έχει προσφέρει πολλά και στο χωριό μας και στους συγχωριανούς μας, αλλά και γιατί έχει σχέδια, για να προσφέρει πολλά περισσότερα. Μη ξεχνάτε Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες την ετήσια σας συνδρομή αλλά και τη συμμετοχή και  συμπαράστασή σας στις εκδηλώσεις μας.  Δώστε μας δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε, κι αν κάνουμε και κάποιο λάθος να μας το συγχωρείτε και να μη μας θυμώνετε αλλά και να μη κάνετε  κακοπροαίρετη κριτική διότι μόνο καλό δε κάνει αυτό. Μόνο όσοι δεν κάνουν τίποτα και οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη……        
Το σημερινό Σπαθαραίικο Αντάμωμα λόγω των οικονομικών δυσχερειών που επικρατούν όπως και σας προανέφερα, ανάγκασε το Δ.Σ. να πάρει την απόφαση, της μη πραγματοποίησής του γιατί προέχει πάνω απ’ όλα η επιβίωση του Συλλόγου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το Πατριώτη μας Βιομήχανο, το Δημήτρη Πέτσα, ρωτώντας  με τι έχουμε για το 15Αύγουστο, του ανέφερα τίποτα και του εξήγησα τους λόγους. Η απάντησή του ήταν: Θα σας δώσω εγώ τα χρήματα της Ορχήστρας. Να το κάνετε το Σπαθαραίικο Αντάμωμα. Κι έτσι είμαστε σήμερα εδώ και το γιορτάζουμε.
        Τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτήν του τη χειρονομία γιατί μας επέτρεψε να μη διακοπή αυτή όμορφη εκδήλωση για το χωριό μας. Ευχαριστούμε όλη του την οικογένεια για τη στήριξη που μας παρέχουν όποτε κι αν τους ζητηθεί. Ο προστάτης του χωριού μας Άγιος Δημήτριος να τους Προστατεύει και να τους έχει πάντα καλά! …….
           Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η βράβευση από το Σύλλογο, των νικητών των αγώνων: δηλωτής  στους Βεργέτη Δημήτριο του Ιωάννη και Κατσιάπη Δημήτριο του Γεωργίου, για το τάβλι στο Βεργέτη Δημήτριο του Ιωάννη,  για το Σκάκι στη Δούρου Μαρία του Κωνσταντίνου.

      Η μόνη παραφωνία στο Σπαθαραίικο Αντάμωμα ήταν  η άρνηση του Προέδρου της Κοινότητας ενώ ευρίσκετο στο χώρο της εκδήλωσης, να απονείμει έπαινο σε νικήτρια των αγώνων Σκάκι και να τιμήσει μ’  ένα χαιρετισμό τους Παρευρισκόμενους Συμπατριώτες του. Το Δ.Σ.  καταγγέλλει τέτοιου είδους ενέργειες . Περισσότερα δεν αξίζει να πούμε, ας κρίνουν τη πράξη οι Συμπατριώτες και οι Συμπατριώτισσες. Ο Σύλλογος ανήκει σε όλους μας και υπάρχει για όλους μας. Το έργο του και η Προσφορά του είναι Ευρέως γνωστό και καταξιωμένο. Κανείς δεν είναι σε θέση να σπιλώσει την ιστορία του και τα Διοικητικά του Συμβούλια. Τ’ ότι τον κράτησαν ζωντανό και ενεργό επί 54 χρόνια, άμισθοι και διαθέτοντας χρόνο και δουλειά   είναι σημαντική προσφορά ακόμα κι αν τίποτα δεν είχαν κάνει αλλά θα αρκούσε να κρατούσαν το γραφείο του ανοιχτό. Ας σταματήσουν κάποια στιγμή αυτά και σαν μια γροθιά όλοι και όλες ας βοηθήσουμε στην ανάδειξη και ανάπτυξη του τόπου μας.

         Ευχαριστούμε τους: Κουφόπουλο Νίκο, Χρυσοβιτσιώτη Χαράλαμπο, Αναγνωστόπουλο Νίκο του Πάνου,  Σκούρτη Ελένη του Χρήστου, Σκούρτη Πάνο του Χρήστου, Δούρο Κώστα, Δημοπούλου Δήμητρα, Χρυσοβιτσιώτη Νίκο,  για την βοήθεια που μας παρείχαν ως προς την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
          Ευχαριστούμε που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας:  το Πρόεδρο του Κ.Σ. του χωριού μας  Αγγελακόπουλο Ανδρέα παρά την απρόσμενη συμπεριφορά του και τα μέλη του Κ.Σ.,   Κατσιάπη Γεώργιο  και  Σταθόπουλο Δημήτριο, τους τέως προέδρους της κοινότητάς μας Δημόπουλο Βασίλειο, Τζώρτζη Χρήστο, Αγγελακοπούλου Παναγιώτα και Βεργέτη Σοφία, τους τέως Προέδρους του Συλλόγους μας Κουφόπουλο Νικόλαο, Δημόπουλο Χρήστο και Κουτσιουμάρη Βασίλειο, τους Πατριώτες μας που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και βρέθηκαν κοντά μας, καθώς και όλους και όλες τους  Συμπατριώτες, τις Συμπατριώτισσες, τους Φίλους και τις Φίλες που βρέθηκαν στο χωριό μας και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.      
     
           Ανήμερα το 15Αύγουστο τελέσθηκε η θεία Λειτουργία καθώς και η αρτοκλασία   από το Σύλλογο μας, υπέρ υγείας των απανταχού ευρισκομένων Συμπατριωτισσών και Συμπατριωτών, στο ξωκλήσι μας στη Παναγία στα Πλατάνια, όπου σύσσωμο όλο το χωριό παρευρέθη.

           Συγχαρητήρια σε όλα τα Σπαθαριωτόπουλα, όπου κι αν βρίσκονται, που πέρασαν με επιτυχία σε Ανώτερες κι Ανώτατες σχολές.

           Συγχαρητήρια στη κόρη του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Θεοδώρου Κολιού, τη Χρυσούλα που πέρασε με πολύ καλή βαθμολογία στο Εφετείο Αθηνών.

           Πλήθος  Συμπατριωτών & Συμπατριωτισσών αλλά και φίλοι επισκέφθηκαν το Λαογραφικό μας μουσείο καθώς και το Φαράγγι του Λάδωνα μέσω των πεζοπορικών μονοπατιών που ο Σύλλογος διαμορφώνει , κάνοντας και Πικ Νικ κάτω από τα βαθύσκιωτα πλατάνια.
           Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Σύλλογο Δοξιωτώνστο Πρόεδρό τους Χαράλαμπο Κανελλόπουλο και στο Δ.Σ. για την δημιουργία στο χωριό τους, Δόξα Γορτυνίας,  Λαογραφικού Μουσείου, Στα εγκαίνια είχε προσκληθεί κι ο Σύλλογός μας. Παρευρέθη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πάνος Αναγνωστόπουλος και η Αντιπρόεδρος Σουσάνα Δημοπούλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΛΩΤΗΣ - ΤΑΒΛΙ - ΣΚΑΚΙ








ΣΠΑΘΑΡΑΙΪΚΟ  ΑΝΤΑΜΩΜΑ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012










ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ ΣΠΑΘΑΡΑΙΪΚΟΥ  ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΓΕΝΝΗΣΗ

      Γ Ε Ν Ν Η Σ Η



         Τη Πέμπτη 26 Ιουλίου ο Ιωάννης  Δημ. Αναγνωστόπουλος  &  η σύζυγός του Κατερίνα Γιαννακάκη,    απέκτησαν κόρη,  σε Μαιευτική Κλινική στην Αθήνα.

         Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πάνος Αναγνωστόπουλος και το Δ.Σ.  τους  εύχονται να τους ζήσει και να την καμαρώσουν όπως επιθυμούν !!!!