Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η Εύη Τατούλη Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, με επιπλέον ευθύνη την προεδρία της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η Εύη Τατούλη
Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος 
της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών,
 με επιπλέον ευθύνη την προεδρία της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης

η εικόνα προφίλ της Evi Tatouli
Αντιπρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος της ιστορικότερης οργάνωσης γυναικών στην Ευρώπη, που μετρά 63 χρόνια από την ίδρυση της και είναι παρακλάδι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εκλέχθηκε η πολιτευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. Εύη Τατούλη.
H Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών EUW (European Union of Women) είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός φορέας γυναικών στην Ευρώπη και διαπνέεται από πνευματικές και ηθικές αξίες που βασίζονται στις χριστιανικές αρχές. Τα μέλη της ΕΕΓ είναι γυναικείες οργανώσεις από 17 χώρες. Αντιπρόεδρος από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι η Ελληνίδα Δικηγόρος Διαμεσολαβητής, Αφροδίτη Μπλέτα, η οποία εκλέχθηκε και πρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος, που για πρώτη φορά ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Στις 22 Νοεμβρίου 2016 συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. στο οποίο και προτάθηκε στην Εύη Τατούλη η θέση της Αντιπροέδρου, με επιπλέον ευθύνη την προεδρία της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC). Συμβάλλει, επίσης, στο έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω  και των εθνικών βουλευτών του τμήματος Γυναικών του ΕΛΚ με το οποίο συνεργάζεται στενά και έχουν δημιουργήσει μαζί την «Ομοσπονδία Γυναικών Ευρώπης -EWA».
Η Δήλωση της Εύης Τατούλη:
 Στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών ο στόχος μας είναι το άνοιγμα στην κοινωνία, το άνοιγμα στην κάθε γυναίκα, προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά κυρίως να δώσουμε έμφαση σε αυτό που θεωρούμε πολύ σημαντικό, να δώσουμε έμφαση στη γυναίκα πολίτη, να της δώσουμε την δυνατότητα μπορέσει να ασχοληθεί με την πολιτική.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο η Αρκαδία όσο και η Πελοπόννησος θα έχει ισχυρό θεσμικό παρόν σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Δεν μας ενδιαφέρουν οι κουβέντες πίσω από κλειστά γραφεία. Θα είμαστε πολύ κοντά στην κοινωνία. Ο στόχος μας είναι η κινητοποίηση της σύγχρονης γυναίκας, η οποία έχει την τριπλή διάσταση, της γυναίκας που κρατάει το σπίτι της στην κρίση. Της γυναίκας πολιτικού -της γυναίκας πολίτη, της γυναίκας επαγγελματία που αναρριχάται σε πολύ σημαντικές θέσεις.".




Δεν υπάρχουν σχόλια: